На кръгла маса - простички правила за остветлението

Последна редакция на 20/04/2024 от Диана Маркова
Източник | Видяно 917 пъти

При лампите над кръглата маса за хранене правилото напомня на онова за стандартната маса – осветителното тяло трябва да стои между 76,20 и 91,44 см над масата. Различното в случая с кръглата маса се състои в това, че е нужно да съобразите диаметъра ѝ с ширината на абажура, ако той отново е линейна съвкупност от лампи или е направен от няколко лампи в кръг, както е на снимката. И по-точно: диаметърът на абажура (или неговата широчина) трябва да се изразява в стойност, варираща от ½ до ¾ от диаметъра на масата.

Знаете ли че…? Кръглата маса за хранене на американския певец, барабанист и моден дизайнер Фарел Уилямс побира дванадесет души и притежава 180-градусова гледка към Маями. Обратният аквариум, който образно представлява дневната на артиста, му дава възможност да се пренесе – ако не с плуване, то поне визуално – във вечното атлантическо лято. Благородна завист изпълва сърцата ни на мечтатели, които обаче вече могат да си позволят качествено осветление над кръглата маса в дневната.

Ако и вие искате да заблестите – като звезда или поне като крушка – очакваме да заявите безплатно проект към специалистите по интериорен дизайн на MaistorPlus, които ще дойдат на оглед в дома ви, за да ви дадат съвет как е най-подходящо да организирате осветлението в отделните помещения. Ще можете да сравните оферти и да изберете най-добрата за вас. Визуализирайте светлото в себе си – за още по-ярки дни и сияйни нощи.

Свързано:

Да бъде светлина - най-важните тънкости за осветлението у дома