Коледна украса за индустриален интериор

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 763 пъти

Сурово, леко грубо и сякаш току-що избягало от някой склад. Такова впечатление оставя обзавежданенето в индустриален стил. По нашите земи той може би не е сред най-разпространените, но със сигурност събужда любопитство. Предизвикателството да се украси едно такова пространство за Коледа е голямо и все пак типичните за празника акценти намират своето място в него.

В ролята на коледни лампички могат да влязат обикновени голи крушки, които сте обединили в гирлянд и поставили над празничната трапеза. Допълнете с дребни светлинки естествената каменна или тухлена стена.

Коледното дръвче може да е натурално и да го украсите само с едноцветни лампички. Или да заложите на стилизирана имитация, която да допълва интериорно вашата спот лампа от ковано желязо. Метален стол в индустриален стил може лесно да приюти в седалката си меко одеяло, наподобяващо снежна коледна покривка. А по всяко време на годината ще бъде удобно попълнение за дневната и трапезарията ви.

Свързано:

Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!

Ако ви изглежда трудно изпълнима мисия за украсите подходящо за Коледа дом, за който е избран индустриалният интериорен стил, не се притеснявайте. Тук ви показваме нагледно няколко лесни за изпълнение идеи. Всяка от тях ще запази автентичността на стила и ще се впише хармонично в него. В същото време ще добави всичко необходимо, за да се радвате на така желаното празнично настроение. За целта сме подбрали за вас три примера, обединени от общ колаж. Да погледнем първо към голямата снимка отляво, където богато подредена трапеза. Предястията и основните блюда изглежда тепърва ще напълнят белите чинии, но на първо време откриваме изкушаващи круши. Последните лесно извикват асоциация с голите крушки, вече като осветителни тела, оформени като гирлянд, които виждаме окачени близо до дървения таван. Отсреща виждаме ниска секция от необработено дърво, която е украсена с малки светлинки и свещи. Над нея се вижда гола тухлена стена. Преминаваме към снимката горе вдясно, където индустриалният стил е леко модернизиран. Отдясно, върху метален стол, е преметнато пухкаво бяло одеяло. До него се вижда голяма коледна елха, украсена само с жълти светлинки. На стената отсреща, на фона на иззидана с черни тухли камина и сива врата, се открояват два коледни чорапа, наподобяващи работни ботуши. Вдясно, под прозорец с черна решетъчна рамка, е позииониран сив диван, в който са поставени тююненева, кафява зеленикава декоративни възглавници. Пред дивана, върху бял мек килим на очертани в тъмни сиви контури ромбове, е разположена малка дървена масичка, под която има бял кръгъл пуф. Долу вдясно сива нощна спот лампа от ковано желязо е поставена редом до стилизирано кафяво коледно дръвче със светлинки.