Апартамент в духа на Коко Шанел – концептуално решение

Последна редакция на 19/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 784 пъти

Не си мислете, че е лесна задача да имате дом в стил Коко Шанел. Тук трябва да са налице няколко важни условия: жилище с квадратура над средната, просторни стаи и, разбира се, добри финансови средства. Реализирането на такъв апартамент изисква перфектен проект и последваща перфектна реализация.

  • Жилищното пространство в този стил носи духа на 20-те години на миналия век – има класически мебели и огледала в италиански стил. Налице е еклектика от ориенталски привкус с лъвове, камелии и други декоративни луксозни изображения.
  • Бежовият диван на Шанел днес е емблематичен – той е проектиран в кадифе, много необичаен материал за онова време. Покритието на дивана е вдъхновено от модела, използван за чанти, характеризиращи стила на Коко.
  • Мотото „Останете верни на душата си“ определя организирането на апартамент в стил Коко Шанел. Този цитат разкрива всичко. Инвестирайте в акценти за апартамента, купувайте само неща, които ви карат да се чувствате бляскаво. Например, красива кутия за бижута или пури, бляскав настолен абажур или цигаре от слонова кост.

Свързано:

Елегантен класически интериор в дома, инспириран от Коко Шанел