Вертикалните щори ще направят трапезарията много по-елегантна

Последна редакция на 18/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 713 пъти

Далеч по-красив и стилен вариант са вертикалните вътрешни щори, които придават по-гостоприемно и уютно излъчване на всеки хол, трапезария или офис. Независимо дали ще заложите на текстилни или алуминиеви вертикални щори, на пазара ще откриете огромно разнообразие от цветове и текстури, които ви позволяват да изберете модел, който допълва перфектно интериора на дома. Цените на този тип вътрешни щори варират в зависимост от това дали ще изберете вариант с ширина на лентата 89 мм или 127 мм.

  • За текстилни вертикални щори с ширина 89 мм трябва да си подготвите между 21 и 28 лв. за кв.м.
  • Щори с ширина 127 мм пък ще ви струват около 29-31 лв. за кв.м.
  • Алуминиевите вертикални щори са малко по-скъпи, като достигат около 30-35 лв/кв.м.
  • Съществуват и модели вертикални щори, които редуват плътен и прозрачен плат в отделните ленти, така че да се създаде нежно преливане между нюансите. Това са т.нар. щори “ден и нощ”, които могат да достигнат и 70 лв. за кв.м.
  • Имайте предвид, че цените на тези вътрешни щори зависят пряко не само от цвета, но и от качеството на плата и начина на управление. Съобразете типа щори с нуждите на вашето домакинство, като изберете измежду огромното разнообразие от начини на събиране на лентите (вляво, вдясно, в средата и др.).

Свързано:

Вътрешни щори - цени

Трапезарията отдавна е много повече от обикновена зона за хранене у дома. Днес тя събира около трапезата цялото семейство, като създава една много по-комуникативна и приятна атмосфера в модерното жилище. Пример за подобно ефектно помещение е тази страхотна трапезария, отдадена на красивия контраст между бялото и черното. Тя разполага с тъмносиви стени и светъл теракот на пода, които в комбинация създават една наистина елегантна и изчистена обстановка. От една страна тъмните стени позволяват поставянето на красиви декорации, като монохромните картини по стените, които придават необходимата артистичност на помещението. От друга – белите плочки на пода правят трапезарията изключително лесна за почистване и поддръжка, а това е стъпка напред към постигането на една наистина забележителна функционалност. От гледна точка на обзавеждането, тук откриваме класическа маса за хранене с метална основа и масивен дървен плот, който създава усещане за спокойствие и уют. Черните кожени столове от своя страна са класическа идея, с която няма как да сгрешите, тъй като се отличават с невероятна здравина и изтънчена визия. Масивните свещници, разположени върху масата, както и металния абажур пък придават известна доза блясък на изчистената трапезария. Усещането за уединение пък е постигнато чрез поставянето на качествени вертикални щори от текстил в приятни сиви нюанси.