С какво трябва да внимаваме, когато избираме коминна система?

Последна редакция на 19/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 758 пъти

Колкото и да сте на гребена на лятната вълна, все някога ще дойде зимата. Сега е моментът да помислим как да си осигурим спокойна и топла зима. За да я посрещнете в целия й блясък, започнете промяната още сега. Всеки обича да пие топъл шоколад пред телевизора, докато белите снежинки танцуват пред прозореца, зад четирите стени на топлия му дом. И за да бъде всичко перфектно, то трябва да започнете от избора на правилна коминна система. Задължително обърнете внимание на следните неща:

Лесен монтаж и широка приложимост. Никой не иска да губи време в инсталация за комин. Затова изборът ви трябва да бъде съобразен и с този фактор. Сравнително леко тегло и разнообразие от размери са сред основните неща, които несъмнено трябва да имате предвид. 

Безопасност. Тръбите трябва да бъдат устойчиви на температурни натоварвания. Свойството им да бъдат устойчиви на високи температури е базисно за керамичните материали. когато са били изпичани в пещта по време на производството им. Да не говорим, че не отделят токсични газове, тъй като са изработени изцяло от естествени материали. Също така задължително трябва да са и устойчиви на киселини, а керамиката има това свойство.

Устойчивост във времето. Ще ползвате комина за никак не малък период от време. Точно заради това, той трябва да има достатъчно дълъг живот, че да не ви предаде на десетата година, след като сте го монтирали. Керамиката в това отношение е най-надеждния материал – той не вехтее и не старее, а доказателства за устойчивостта има в десетки находки през различните епохи на паметници на културата, които са се запазили с хилядолетия, само защото са били построени с керамични тухли.

Свързано:

Съвременни коминни системи – гаранция за уют, сигурност и комфорт