Разклонители с вградена защита

Последна редакция на 18/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 671 пъти

Разклонителите са безспорен помощник в ежедневието на всяко домакинство. И ако преди на пазара бяха налични предимно такива с две или три гнезда, днес можем да открием варианти с пет и повече отделения. В настоящия силно ориентиран към комуникациите, а и все още пряко зависим от електричеството свят, това е изключително удобно и функционално.

Имаме възможност едновременно да включваме по няколко електроуреда близо до нас и максимално да улесним домашната или служебната си работа. Например, да зареждаме телефона си, докато гладим и слушаме музика от любимото си радио, без да се налага да изключваме от мрежата компютъра или лаптопа си. Или да приготвяме тонизиращо смути за себе си, кафе за половинката и сандвичи за децата, отново разчитайки само на един разклонител.

Всичко това звучи чудесно, до момента, когато сезонът на бурите не донесе фатален за разклонителите ни гръмотевичен удар. Неприятното обстоятелство е, че в следствие от него ще бъде засегнат не само той, а и включените в него уреди, заради което може да се наложи да ги подновяваме. Далеч не е нужно обаче да отделяме средства за ново електрооборудване всеки път, когато лятото реши да ни предизвика с поредната си буря. Много по-разумна е инвестицията в разклонители с вградена защита. Ще ги намерите под дъщерната марка APC by Schneider Electric. Заложете на тях в дома и офиса си, за да сте спокойни за живота на уредите си при всякакви климатични условия.

UPS решения в защита на настолните компютри

UPS устройствата осигуряват непрекъсваемо захранване с ток, в ситуации на срив в електроинсталацията. Такива често се случват при буря, когато мълниите и гръмотевиците могат да причинят аварии и рязък спад в напрежението. Настолните компютри са особено уязвими при подобни аномалии. Всеки малък токов удар е в състояние да ги “принуди” да се рестартират, което значително затруднява текущата ни работа.

Точно тук на помощ идват UPS устройствата. Характерно за тях и различаващо ги от генераторите и други системи за захранване е, че съдържат акумулаторни батерии. Същите подават електроенергия веднага щом се появи спад в напрежението. В състояние са да осигурят мощност в продължение на пет до петнадесет минути - достатъчно време за реакция и нормално изключване на компютъра. Съществуват UPS решения както за самостоятелни компютърни единици, така и за цели сървъри, съхраняващи бази с данни. А когато търсите комбинация от UPS и защита от пренапрежение, правилният избор за вас е серията Back UPS, отново на APC. 

Научете повече за полезната роля на уредите с вградена защита от пренапрежение, както и за актуалните промоции, в страницата на нашите партньори от Schneider Electric.

Свързано:

Осигурете си надеждна защита от пренапрежение в сезона на бурите с Schneider Electric!