Димери и дистанционно управление на осветлението от Unica

Последна редакция на 23/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 1 322 пъти

Обичайно свързваме осветлението с добре познатите електрически ключове. Те са неизменна част от електроинсталацията на всяка сграда и многократно ги използваме в ежедневието си у дома и в офиса. Възможностите да активираме светлина в дадено помещение обаче далеч не се изчерпват с тях.

В следващите редове ще ви разкажем за често пренебрегваните димери и безжично управление на осветлението. Всички те улесняват в сериозна степен бита ни и в същото време могат да бъдат намерени на достъпна цена. Доказателство за това ще откриете в специалната серия Unica на нашите партньори от Schneider Electric, отличаваща се с елегантен дизайн и впечатляваща функционалност.

Регулирайте светлината с удобните димери!

Перспективата не само да включите осветлението в дадено помещение, но и да регулирате интензивността му, е добре дошла във всеки дом, офис, защо не и заведение. Такава е възможна с помощта на димерите, които можете да срещнете също и с името вариатори. С тяхно съдействие лесно постигате ефекта на приглушената светлина. Въпросното затъмнение се постига чрез така нареченото “фазово прекъсване”.

Достатъчно е да завъртите регулиращата част по посока или обратно на часовниковата стрелка и получавате съответно по-силна или слаба осветеност. Безспорно ефектната функция на димерите е същевременно и ефективна, тъй като при използването ѝ не само създавате желана от вас атмосфера, но и пестите енергия.

Свързано:

Управлявайте достъпно и интелигентно осветлението у дома с димери и безжични системи от Schneider Electric