Интериорните дизайнери обичат Unica. Защо това да бъде и нашият избор?

Последна редакция на 28/03/2024 от Реклама
Източник | Видяно 970 пъти

За разлика от немския стандарт за ключове и контакти, с който основно се работи тук, италианският стандарт дава възможност повече механизми да се поберат в по-малко пространство. При него не са наложителни промени в инсталацията. Единствено има промяна в големината и формата на отвора, който се прави в стената, заради различната конзолна кутия, която трябва да се помести там. 

Възможността да се спести място, най-вече при рамките с много модули, както и различния визуален прочит на продуктовата гама Unica, създаващ усещане за стилен дизайн, правят серията така предпочитана от архитекти и интериорни дизайнери. Представяме ви и останалите добри причини, заради които си струва да спрем избора си на цялостната, гъвкава и международна гама от инсталационни изделия Unica:

  • Тя е приложима за различни видове електроинсталации, според типа монтаж на кутиите и стандарта на контактите, за винтови и безвинтови клеми, и др.;
  • Продуктовият ѝ асортимент надхвърля 150 електронни и електрически функции. Те са  свързани с управление на захранването и осветлението, гласови системи, контакти, защита и сигнализация, енергийна ефективност, контакти и т.н.;
  • Отговаря на всяко естетическо предпочитание, благодарение на цветовите предложения в бяло, слонова кост, графит или алуминий, към които се присъединяват шестте елегантни гами капаци - Top, Plus, Quadro, Allegro, Colors, Basic.

Какво ще открием в различните гами Unica?

Както вече стана дума, електроизделията от серия Unica се предлагат в разнообразни гами, на които ще спрем вниманието си сега:

  • Unica Class. Това е най-високият клас в модулната гама и макар да включва в себе си по-малко на брой декоративни рамки, те се отличават с изключително качество и дизайн. Продуктите в нея са изработени от подбрани естествени материали като кожа, камък и стъкло.    
  • Unica Top.Този висок клас в модулната гама Unica съчетава в себе си впечатляващо разнообразие от функции. Същите можете да намерите в алуминиеви и графитни варианти, които се допълват от четири цвята дърво и десет цвята метал.
  • Unica Plus. Още една гама от по-висок клас, отличаваща се с изискан дизайн. При нея откриваме двадесет цветови вариации за декоративните рамки, подходящи за италиански и американски инсталации. До 22.06.2019 г. можете да се възползвате от промоция на продуктите, включени в серията, като за електроинсталатори се предлага специална отстъпка.
  • Unica Quadro. Семплите линии на тази гама правят дизайна ѝ модерен и изчистен. Функционалните елементи са представени в бяло и слонова кост, а декоративните рамки - в четиринадесет цвята.
  • Unica Allegro. Правилният избор, когато искаме да заложим на италиански дизайн или да поберем много механизми в по-малко място. При този вариант се използват различни от стандартните конзолни кутии. Дванадесетте цвята, определени за декоративните рамки отново осигуряват нужното многообразие.
  • Unica Colors. Тук издигаме гамата на малко по-високо равнище. Това става възможно заради малките вътрешни рамки, предлагани в двадесет различни цветови варианта. Функционалните елементи традиционно са в бяло или слонова кост.
  • Unica Basic. Тази семпла гама е верният отговор, когато търсим практични решения с функционални елементи в бяло или слонова кост.

Свързано:

Разнообразие от функционалности и дизайнерски решения със серия Unica от Schneider Electric