Термопомпи въздух-вода: какво издава тяхната ефективност

Последна редакция на 25/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 471 пъти

Термопомпите стават все по-предпочитано решение за отопление и охлаждане на апартаменти, едно- и двуфамилни къщи, особено в районите, които не са газифицирани и собствениците на жилища предпочитат високоефективни уреди, работещи чисто, без обслужване и зареждане с гориво. Който избере инсталация с термопомпа, залага на високоефективно и комфортно отопление и охлаждане, щадящо околната среда. Друго основно предимство на термопомпите са ниските експлоатационни разходи, тъй като уредите използват безплатната енергия от природата. Инверторните термопомпи напасват мощността си спрямо необходимата топлина на жилището, което значително намалява стартовете и спиранията на уреда и повишава значително ефективността на системата. Инсталирането на термопомпа въздух-вода е лесно, бързо и не се изискват специални разрешителни. Това ги прави най-предпочитаното решение от собствениците на жилища.

Но какво трябва да съобразим при планирането на инсталация с термопомпа и как да изберем подходящата сред многото предлагани модели на пазара? Ще ви запознаем накратко с две от най-важните характеристики на термопомпите в следващите редове.

Коефициентът на трансформация (СОР) и нивата на шум са едни от най-важните и отличаващи се характеристики на фокус, когато сравнявате различни модели термопомпи въздух-вода.

Свързано:

Термопомпи въздух-вода: какво издава тяхната ефективност