Удачно ли са избрани отоплителните уреди?

Последна редакция на 25/04/2024 от Реклама

Говорейки си за интелигентна подготовка на дома за зимата, няма как да пренебрегнем отоплението на помещенията в него. Физически и морално остарелите печки, камини, радиатори и климатици не само че трудно дават желаната температура, но и могат да бъдат сериозна екологична заплаха. Представяме ви още няколко добри причини да ги замените със съвременни техни еквиваленти:

  • Препоръчително е да съобразите например, че според регламент на ЕС от 2018 г, е нужно конвекторите и радиаторите да осигуряват около 40 % енергийна ефективност. Тя се постига чрез екстри като седмичен таймер, дистанционно управление и адаптивен старт, с каквито обичайно разполагат смарт уредите.
  • Отново според ЕС в най-скоро време ще стане невъзможно използването на горивни котли и печки заради вредните емисии, които излъчват във въздуха. Помислете навреме за екосъобразни алтернативи.
  • Качествените отоплителни уреди са завършващото парченце от цялостния пъзел на оптимизираните разходи за зимата, наред с тези за нова дограма, ремонтиран покрив и изолация.

Не правете компромиси с усещането за уют в своето жилище. Инвестирайте в подобряване на енергийната ефективност на дома, което неминуемо ще се отрази благоприятно и върху сметките за отопление! За финансирането на този и всеки друг планиран ремонт разчитайте на помощ от БНП Париба Лични Финанси! Вземете финансиране за ремонт в размер от 800 до 80 000 лв, при това с фиксирана лихва и без необходимост от поръчител!

Свързано:

Готов ли е домът ви да посрещне зимата?