Керамичен блок Porotherm 38 W.i Plan с минерална вата

Последна редакция на 25/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 527 пъти

На почетно място бе керамичният блок, който освен устойчив, здрав и огнеупорен, също така е енергоспестяващ и звукоизолиращ, заради вградената в него минерална вата. 
 
Както всички тухли от серията Porotherm, 38 W.i Plan се произвежда с добавяне на изгарящи съставки (най-често дървесни стърготини), които при изпичане изгарят и образуват порьозна структура – фактор, който допринася съществено за подобряване на топлоизолационните характеристики на блоковете. Благодарение на специалната конфигурация на отворите на блоковете, както и на факта, че камерите са вертикално разположени и с полагането на разтвора по хоризонталните фуги се запечатва въздуха в тях, топлоизолацията на блоковете се подобрява значително.
 
Така с еднослойна стена ще можете лесно да изолирате дома си, без да се налага да поставяте допълнителна изолация. Изработва се изцяло от естествени материали и спомага за здравословното състояние на обитателите в дома - керамичните блокове поглъщат влажността, когато тя е висока и отдават такава, ако се понижи.
 
Всички строители могат да имат предвид, че с тези блокове изграждането на стени е като детска игра. Те са двустранно шлайфани, което спомага за по-голяма прецизност при полагането им с полиуретаново лепило (няма нужда от вароциментов разтвор и излишно цапане).

Свързано:

Дни на отворените врати при Винербергер

На почетното място бе керамичният блок, който освен устойчив, здрав и огнеупорен също така е енергоспестяващ и звукоизолиращ, заради вградената в него минерална вата. Както всички тухли от серията Porotherm, 38 W.i Plan се произвежда с добавяне на изгарящи съставки (най-често дървесни стърготини), които при изпичане изгарят и образуват порьозна структура – фактор, който допринася съществено за подобряване на топлоизолационните характеристики на блоковете. Благодарение на специалната конфигурация на отворите на блоковете, както и на факта, че камерите са вертикално разположени и с полагането на разтвора по хоризонталните фуги се запечатва въздуха в тях, топлоизолацията на блоковете се подобрява значително. Така с еднослойна стена ще можете лесно да изолирате дома си, без да се налага от поставяне на допълнителна изолация. Изработва се изцяло от естествени материали и спомага за здравословното състояние на обитателите в дома - керамичните блокове поглъщат влажността, когато тя е висока и отдават такава, ако се понижи. Всички строители могат да имат предвид, че с тези блокове изграждането на стени е като детска игра. Блоковете са двустранно шлайфани, което спомага за по-голяма прецизност при полагането им с полиуретаново лепило (няма нужда от вароцинментов разтвор и излишно цапане).