Мечтата за нов дом става реалност

Последна редакция на 18/04/2024 от Реклама

Как семейство Петрови и дъщеричката им Дарина сбъднаха мечтата си да заживеят в уютна къща

Спокоен живот в къща, далеч от динамичната суета на големия град, е мечта, присъща на немалко домакинства. Мнозина обаче се отказват от нея още преди да са стигнали до етапа на проучване на възможностите. Причината обикновено е увереността, че не могат да си позволят подобна инвестиция. Последната, разбира се, е оправдана, ако единствената алтернатива, която се обмисля, е пълното самофинансиране, тъй като:

  • Единици са тези, които могат да си позволят закупуване на жилище, още повече къща, със собствени средства.
  • Дори само ремонтът на двустайно жилище може да надхвърли сумата от 30 000 лв., което икономическата реалност в страната ни прави непосилен разход в повечето случаи.

Семейство Петрови, чиято история ще ви разкажем в следващите редове обаче, е изпълнено с решимост да смени забързания ритъм в центъра на шумния град с хармоничната атмосфера на къща в покрайнините. Това би осигурило здравословна среда за тях и малката им дъщеричка Дарина. Избрахме именно тяхната история да споделим с вас заради това, че стъпва върху реална статистика от заявени в MaistorPlus проекти:

  • В над 62 % заявките за цялостен ремонт на апартамент или къща се правят от съпругът или съпругата от семейства с малки деца, които наскоро са купили ново жилище.
  • Някои от тях са с близки до средните месечни доходи, други, също като двамата съпрузи от нашия разказ - Васил и Гергана, ги надхвърлят и са свикнали с висок стандарт на живот. Те не желаят да се лишават от него след придобиването на нов дом. Затова и преценяват, че купуването на имот със собствени средства не е удачен вариант.

Проучванията на вариантите за финансиране отвеждат повечето семейства до решението да изтеглят стандартен ипотечен кредит. Изключение не правят Гергана и Васил Петрови. Привлечени от изгодната лихва от 2,99%, предлагана от УниКредит Булбанк, те използват удобния калкулатор, за да направят първоначални сметки за финансирането. В резултат на тази първа стъпка, от мечтаещи да имат собствена къща, след няколко месеца се превръщат в притежатели на такава! Сега ви предлагаме заедно да видим как са преобразили някои от помещенията в нея.

Свързано:

Преди и след: Как българско семейство с малко дете да сбъдне мечтата си да заживее в уютна къща