Преди и след: Как 13,5 кв.м. прашен таван отстъпиха място на спретнат и уютен дом

Последна редакция на 28/03/2024 от Реклама

Животът, побран на малка площ, има своето неоспоримо очарование. Затова не е учудващо, че все по-често в последните години немалко хора по света и у нас виждат в прашните си тавани възможност да приютят там дома си. В тази статия заедно ще разгледаме реален пример в центъра на София, който нагледно показва как 13,5 кв.м. стар и прашен таван отстъпват място на спретнат и уютен дом. Собственикът на представения тук имот тегли за него ипотечен жилищен кредит.

Последното е продиктувано от икономическата реалност в страната, при която не всеки може да отдели от джоба си сума за закупуването на имот и последващи ремонтни дейности. Дори когато става дума за едностайно жилище, на обикновения потребител му се налага да плати между 10 000 и 15 000 лв. за основен ремонт. Подобни средства, дадени наведнъж, сериозно натоварват семейния бюджет. Изискват големи компромиси с обичайния ритъм на живот, стигащи до изтощаващи лишения. Вместо в повод за радост, мечтаният дом се превръща в бреме.

Въпреки всичко това, в началото не липсват колебания. Кредитът, като начин за финансиране, често е респектираща територия, особено за тези, които досега не са стъпвали на нея. Появяват се въпроси като:

  • Ще се справим ли с цялата джунгла от документи и институции?
  • Колко време ще изплащаме кредита?
  • Как изобщо да изчислим каква сума ни е нужна?
  • Има ли вариант предсрочно да погасим задълженията си или сме обвързани доживот?

УниКредит Булбанк изчерпателно отговаря на всички тези въпроси и още много други свързани с покупката на жилище в специално разработения ѝ за тези цели микросайт - Моят нов дом. В него е събрана цялата необходима информация, съпътстваща усвояването на кредит, напълно безплатно и достъпно за всекиго. Наред с това целият кредитен процес се улеснява максимално с възможността да направите онлайн запитване във всеки един момент и от всяко място. В специално разработения ѝ микросайт е събрана цялата необходима информация, съпътстваща усвояването на жилищен кредит, напълно безплатно и достъпно за всекиго. Наред с това целият кредитен процес се улеснява максимално с помощта на банковите консултанти и техните експертни съвети.

В следващите редове ще разгледаме както магичното преобразяване на едно подпокривно пространство, така и полезни съвети за всеки, желаещ да ползва кредит за мечтаното си жилище.

Свързано:

Преди и след: Как 13,5 кв.м. прашен таван отстъпиха място на спретнат и уютен дом