Умно жилище, умно отопление

Последна редакция на 16/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 061 пъти

За да намалите драстично сметките си за електричество, най-добре е да изградите централизирана умна система в жилището си.

  • Започнете с гласовия асистент. С него ще сте в състояние да контролирате голяма част от умните си уреди дори чрез гласови команди. Засега иновацията не разпознава българска реч, но бихте могли да боравите и само с най-елементарни английски фрази.
  • Сложете си и умни контакти. Чрез тях имате възможност да свържете всеки уред с Интернет и да го контролирате през смартфона си.
  • А умната ключалка ще ви спести притесненията, ако си забравите ключовете, защото ще можете да отваряте входната си врата само с пръстов отпечатък. Това ще защити дома ви и от крадци. За тази цел заложете на умни камери и звънци.
  • И нека завършим с нещо, което ще сгрее както жилището, така и душата ви. Умната камина ще ви спести главоболията от димящи комини и мъкнене на дърва и въглища. Ще се отоплявате на електричество, но ще се радвате на уюта от реалния огън. Освен това е лесно подвижна, така че ще можете да я местите, в която стая пожелаете. Тъй като е умна, ще сте в състояние да контролирате и нея през смартфона в джоба си, докато още сте по пътя за дома.

Ако имате нужда от професионални съвети в подредбата на умния си нов дом, обърнете се към интериорните дизайнери, които са регистрирани в сайта ни. За целта само заявете проекта си.

Свързано:

Снимки за отопление Приютете бъдещето в дом от ново поколение

На колажа е представена умната камина. Тя е захранвана от електричество, но създава уют, подобен на този от реална камина на дърва или въглища. Тя се предлага в различни цветове и големини, така че бихте могли да изберете най-подходящата за интериора си. Освен това е лесна за пренасяне от едно помещение в друго, така че бихте могли да я слагате в стаята, в която се намирате в дадения момент. На колажа камината е в стилен черен цвят, съчетан с металическо сиво. В левия пример се съчетава перфектно с дивана и килима, които са черни. В горния десен вариант пък се слива перфектно със сивия килим.