Правилният избор е икономичният

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 379 пъти

Най-важната функция на камината е да топли, въпреки че често залагаме на такава, която да допълни интериора и да му придаде уют и комфорт. Затова има няколко неща, които са от изключително значение, когато търсим правилната покупка. При избора на подходяща камина главна роля играе коефициентът на полезно действие. Той измерва доколко топли камината, определяйки съотношението на количеството отдадена топлина, сравнена с топлината, която би се получила при пълното изгаряне на дървесината. Той е важен, тъй като още с разбирането му може да определите месечните сметки.

При покупката на камини с горивни камери, с малко количество дърва ще задържите топлината за повече време. Това обикновено се получава, когато коефициентът на полезното действие е между 75-85%. Различните цени на камини с водна риза варират и имат голям диапазон, но трайността им е дългосрочна, което значи, че изборът, който правите, трябва да бъде информиран и правилен.

Свързано:

Снимки за отопление Камини с водна риза – цени

Изборът на камината е важно решение, което е съпътствано с проучване и информиране. Правилният избор е много важен, тъй като това е дългосрочна инвестиция, от която се възползва цялото семейство. Разположението на камината също е от значение. Трябва да бъде на подходящо и обезопасено място. Отделно трябва да има камъни около нея, ако искаме да задържим топлината за по-дълго време. Ако се спрете на такава с водна риза е важно да знаете всички плюсове и най-вече точно от каква имате нужда. Интересен начин за съчетаване на полза и стил е вграждането. По този начин може лесно да се съчетае с интериора и да се придаде изисканост. От друга страна това е чудесен начин да спестите пространство, ако страдате от липсата му. На изображението е представена метална камина, която е обгърната от каменни плочи. Фонът зад нея е изцяло дървен. Това е интересен и модерен начин за декориране на стената. Тя придава усещане на уют и топлина. В центъра на стаята са разположени ярки меки мебели. Те носят свежест и пространство, въпреки големината си. Между тях е поставена нестандартна масичка. Тя е стъклена, а основата ѝ е от преобладаващи нюанси в помещението. Детайлите говорят за себе си. Те са елегантни и балансират между цветовете.