Как да си изберем соларно осветление за терасата?

Последна редакция на 19/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 565 пъти

Терасата е място, което може да бъде чудесно кътче за релакс в града, ако е правилно оформено. Със сигурност подходящото соларно осветление би било много добра и оригинална идея. Ето на какво трябва да обърнете внимание, преди да закупите соларни лампи за тази част от дома си:

  • Обърнете внимание не само на формата и размера на лампата, която харесвате, но и четете внимателно етикета. Повечето соларни осветителни тела са оборудвани с батерия с малък капацитет, но има проектрани такива с увеличено време на излъчване на светлина. Нормално е те да са с по-висока цена.
  • Соларните лампи с LED елементи имат повишена ефективност, светлината им е по-ярка. Ако в тяхната конструкция има датчик за движение, тогава работното време е дори по-дълго, поради факта, че светлината се включва само в подходящия момент.
  • Има изключително красиви соларни лампи за терасата, но си помислите как ще ги поставите. Най-често те са пригодени за стени или са висящи красиви конструкции. Но не забравяйте, че трябва да има достъп на слънчева светлина, за да могат да работят.

Свързано:

Идеи за осветление за дома Соларно осветление на терасата – приказна магия в нощта