Подредете всички шкафове

Последна редакция на 24/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 564 пъти

Да, знаем много добре, че отлагате този момент поне от 4 месеца. Но хайде, време е за промяна. Няма нищо по-хубаво от организиране на всяко местенце. Дори сами ще се изненадате колко свободно пространство ще се появи в препълнените ви чекмеджета. Да изпълните този трик е като детска игра:

  • Изхвърлете всичко ненужно. Предмети, които не ползвате от отдавна или такива, за чието съществуване дори и не подозирате. Да, дънките, които не ви стават от 10 години – също. Дрехите, които не сте обличали от цяла вечност – и тях. Не превръщайте дома си в малък храм на неизползваеми вещи, каквито и сантименти да имате. Все пак спомените са навсякъде с вас и по всяко време може да си ги припомняте.
  • Започнете от кухнята. Там винаги работата е най-много. Другите помещения ще подредите за отрицателно време, в сравнение с нея. Въоръжете се с търпение, защото мисията ви няма да е от най-лесните, но пък крайният резултат ще си заслужава. Така че не се отказвайте преди старта. Направете си чаша хубаво кафе, пуснете си хубава музика и се залавяйте с подредбата.
  • Купете си кутии или органайзери. В почти всеки магазин може да намерите подобни артикули, които ще ви бъдат много от полза. Ще ви спестят доста място в шкафовете, а и ще ви осигурят сравнително добър порядък. Купете си една за зарядни устройства, друга за козметика, няколко за бельо. Внимавайте обаче – да знаете, че органайзерите често водят до пристрастяване и накрая са повече от нещата, които трябва да се поберат в тях.

Свързано:

Бързи и лесни трикове за освежаване на дома