Направете ревизия на килера и шкафовете

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 156 пъти

Често в жилището си държим неща, за които дълго време не се сещаме. Стига се до абсурдната ситуация да се оплакваме, че нямаме какво да облечем, като в същото време сме затрупани с дрехи. Подправките и пакетираните храни са безразборно натикани по рафтовете, вместо да бъдат подредени в иначе заемащи място празни буркани. 

  • Вижте какво имате в килера и премахнете излишното. Това от една страна ще ви освободи пространство, а от друга ще елиминира опасността от алергии и зарази, причинявани от насъбралите се прах и микроорганизми. Също така ви дава възможност да откриете неподозирани съкровища, които да превърнете в ефектни декорации за дома.
  • Щателна проверка на шкафовете и чекмеджетата за дрехи. Има едно неписано правило, че ако не носите дадени блузи, панталони, рокли и други подобни повече от един сезон, то най-вероятно няма и да ги облечете занапред. Отделете ги настрани и преценете дали можете да им вдъхнете нов живот, като ги прекроите или ги впрегнете в оригинален "направи си сам" проект. Ако не са подходящи и само ще заемат пространство, директно ги изхвърлете. 

Вижте още: От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома

Свързано:

Освободете се от ненужните вещи, които заемат пространство!

Кой не е мечтал за голям гардероб, в който всичките му дрехи магически да се появяват подредени, изгладени и готови за обличане? Да не говорим, че почти всяка жена постоянно се чуди какво да облече, без значение с колко дрехи разполага. Ако оптимизирате пространството и изхвърлите ненужните дрехи, завивки, кърпи и чаршафи, ще улесните ежедневието си и ще избегнете постоянното чудене - кое точно да бъде. Направете равносметка - какво сте ползвали в последната една година? А последните две? Ако отговорът е не - по-добре се отървете от него. По този начин можете да постигнете и във вашия дома вида на този великолепен дрешник. В пространство равно на около два гардероба е събрано всичко нужно за двама възрастни, но е красиво подредено, всичко се вижда и може лесно да бъде достигнато. Оформени са места за висящи дрехи на две нива, много рафтове и чекмеджета, които правят пространството е добре организирано, просторно и приветливо. Бихте могли да превърнете ненужния килер в подобен дрешник или просто да преобразите стария гардероб, да го реорганизирате и да създадете чудесно място за вещите ви.