Преобразете разхвърляната зона под мивката

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 395 пъти

Пространството около мивката в банята често тъне в безпорядък, особено ако не разполагаме с удобен шкаф за съхранение на тоалетните принадлежности. Именно такъв е случаят и тук, като по-голямата част от аксесоарите са натрупани на отворения рафт под мивката и така създават впечатление за едно по-неподдържано и разхвърляно помещение. Решение на този проблем наемателите откриват в поставянето на малка етажерка, непосредствено до мивката, която приютява всички необходими пособия и джаджи. Пространството отдолу пък е освежено с няколко саксийни растения, които от една страна се радват на обилната влага в банята, а от друга - спомагат за това тя да изглежда по-артистична и приветлива.

Тези идеи със сигурност ще ви помогнат да направите жилището си по-уютно и добре организирано. За освежаването на стените и таваните пък се доверете на опитни професионалисти! Пуснете безплатна заявка още сега и сравнете профили и оферти на доказани изпълнители в областта!

Свързано:

Преди и след: икономични идеи за преобразяване на жилище под наем

Банята има важно място в съвременното жилище, защото днес тя все по-осезаемо се придържа към доминиращия стил в него. Ако в миналото, независимо от начина, по който изглежда останалата част от дома, банята е семпла и еднообразна, то сега стремежът на дизайнерите е да я приобщят към останалата част от обзавеждането. За целта те често прибягват до нетрадиционни, но изключително ефективни решения, които спомагат за това помещението да изглежда по-уютно и хармонично. Тук например стените са лишени от класическите плочки, като вместо това, са боядисани в приятен неутрален нюанс, близък до белия цвят. По този начин стаята изглежда по-просторна и светла, което е особено важно с оглед на това, че две от стените умишлено са оставени неизмазани, така че откритите тухли да придават индустриално излъчване на банята. Имайте предвид обаче, че подобно решение е удачно, само ако поставите някакъв тип преграда около душа, така че влагата да не наруши целостта на боята или естествения паркет, който откриваме на пода. Зоната около мивката тук е чиста и подредена, като впечатление прави нестандартната форма на огледалото, която обаче перфектно се вписва в облика на банята. Основната промяна е в пространството под мивката - сега натрупаните принадлежности са заменени от свежи саксийни растения.