Подредете вещите си в практични кутии

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 209 пъти

Източник

Първата стъпка от създаването на по-добра организация в гардероба е да извадите всичките си вещи от него. В началото купчината дрехи ще има застрашителни размери, но щом ги сортирате и премахнете всичко излишно, подреждането на гардероба ще стане много по-лесно. За целта се сбогувайте с всички стари дрехи, които отдавна не носите, независимо колко ви харесват. В действителност те отнемат ценно място в гардероба и значително спомагат за това той да е претрупан и зле организиран. Специалистите съветват да разделите съдържанието на гардероба си на три основни групи:

  • Дрехи и обувки, които не носите и ще дарите или изхвърлите – изперете запазените блузи и панталони, които можете да дарите и ги организирайте прилежно в кутии или кашони;
  • Дрехи и обувки, които ще носите, но не са подходящи за сезона – тях пък подредете в практични ароматизирани кутии за съхранение, които ще ги запазят свежи до пролетта;
  • Дрехи и обувки, които носите относително често – тях ще подредите в гардероба, както е описано по-нататък в тази статия.

Виж още: Практични и атрактивни идеи за подредба на гаража

Свързано:

Практични съвети как да задържим гардероба подреден за по-дълго?

Подреждането на гардероба често отнема часове наред и е съпроводено с огромна бъркотия. Специалистите обаче споделят някои изпитани трикове за организиране на гардероба, които ще ви помогнат да се справите с разхвърляните дрехи бързо и лесно. За целта те съветват първо да извадите абсолютно всичко от гардероба, включително кутиите за съхранение, калъфите за дрехи и закачалките. След това трябва да разделите вещите си на три купчини – тези, които носите често, тези, които не носите въобще и тези, които не са подходящи за сезона. Първите подредете внимателно в гардероба, като преди това почистите прахта от неговите рафтове. Втората група вещи пък опаковайте в кашони или пликове, така че да дарите дрехите, които са запазени и да изхвърлите тези, които не са. Вещите, които не са подходящи за сезона, пък приберете в удобни калъфи и ароматизирани кутии и съхранете на най-високите рафтове в гардероба или в пък в пространството под леглото.