Изберете правилния интериорен стил

Последна редакция на 29/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 196 пъти

Разнообразието от интериорни стилове, сред които можете да избирате, е голямо. Класически, съвременен, минималистичен, виндитдж, дори индустриален, както можете да видите на посочената снимка, и други. Важно е обаче да съобразите на първо място пространството, с което разполагате.

  • Ако помещението е прекалено малко - стилове като класическият, например, могат да затворят още повече пространството и да създадат усещане за претруфеност, която да тежи на окото.
  • Светлината също играе важна роля. Ако тя не е в обилни количества, изборът на по-семпъл дизайн със светло обзавеждане може лесно да компенсира този недостатък във вашия домашен офис.
  • За да създадете визуална илюзия за повече пространство, и в най-малкото офис помещение е необходимо на първо място да поиграете със светлината и цветовете. Изборът на светли основи е винаги правилен път, по който можете да поемете, но това не означава лишаване от необходим контраст:

  • Ако се спрете на бяло в основите на помещението, комбинацията с интересен цветен акцент ще внесе повече настроение. Прилагайки правилното цветово съчетание, ще се радвате на по-въздушно работно място със закачлив дизайн.
  • Избягвайте комбинирането на повече от два цвята, тъй като това би пренаситило интериора.
  • В случай на избор на неутрални цветове, като сиво, черно, бяло и техни вариации - можете да комбинирате и по няколко различни нюанса, но в същата гама. 

Свързано:

Идеи за офиса Полезни съвети и идеи за вашия домашен офис

Тук виждаме домашен офис в изцяло индустриален стил, малко наподобяващ дома на Флинстоун от обичаното детско на 90-те. Подът е светъл и е комбиниран с черна стена, която всъщност представлява и дъска за записки. Бюрото е с дървен плот и шкафчета от PWC, които имитират камък/бетон. Техните цветове варират в сивата гама. Столът към бюрото е миниатюрен и много семпъл в изцяло бял цвят, без облегалка. Над бюрото висят две осветителни тела, тип прожектор или настолна лампа, вързана за тавана. По бюрото виждаме подредени моливници, монитор, бели табла за водене на бележки, поставка за папки и документи, симпатична дървена буквичка и малък ретро фотоапарат Бюрото е заобиколено от двете страни от красиви естествени растения - едното по-малко, другото доста голямо, и двете от които в елегантни бели саксии. Таванът, макар дискретно, е загатнат на тази снимка и от тук виждаме оголеният му грубоват индустриален дизайн, който разкрива пред нас голяма бетонова плоча без никакво покритие. Последният детайл са малките рафтове по шкафчетата, които отварят малко пространство за съхранение на най-необходимото по време на работа.