Превърнете таванското помещение в офис

Последна редакция на 28/03/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 1 273 пъти

Ако живеете в къща, то най-вероятно имате таванска стая. Много хора я използват, за да складират в нея стари мебели, книги, дори детски играчки. Замисляли ли сте се, че е възможно да пренаредите и организирате всички стари вещи така, че да се получи един приятен домашен офис?

  • Боядисайте стените в приятен и свеж цвят, който да повдига настроението ви целогодишно.
  • Освежете старата етажерка за книги, намерете някой старинен стол от антикварните магазини, полирайте износената дървена масичка и си сътворете един домашен кът за работа.
  • Стига да сте почитатели на някогашния бит, бихте могли да внесете изцяло нова атмосфера в таванското си помещение.
  • Що се отнася до вещите, които не ви влизат в употреба – подарете ги или ги занесете в антикварния магазин.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес

Свързано:

Идеи за офиса 4 впечатляващи предложения за уютен домашен офис

В тази част от таванска стая се вижда, че голяма част от стената е превърната в библиотека. Всичко е дървено и боядисано в резедав цвят. Той предава свежест и уют. В библиотеката освен книги могат да се видят още цветни керамични чинийки, снимки в рамки и детски рисунки. Това помещение е устроено много добре. Има ред и във въздуха се носи атмосфера на някогашно вдъхновение. Бюрото е от дърво с извити крака. Върху него е поставена нощна лампа. Виждат се разтворено списание, както декоративна фигурка на животно и растение. Столът също е дървен, но облегалката е тапицирана. Десенът е цветен, като преобладават цветя в светли цветове. Таванът е скосен. Интересното е, че той също е боядисан в резедаво, а не в бяло, както традиционно се среща. Това решение е много правилно, защото зеленото в комбинация с тапицерията на стола носят идеята за една цветна градина вътре в самата стая. Прозорците, които гледат навън също разкриват короната на раззеленило се дърво. Первазът е в същият резедав цвят. Подът е от дърво. Като цяло този офис носи само топлина и приканва да се прекара време в него.