Изящният рустикален интериорен стил!

Последна редакция на 29/03/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 237 пъти

В случай че се изкушавате от възможността да внесете очарователна ретро нотка в своя работен кът, подходящият вариант е рустикалният интериорен стил. Ето и някои важни характеристики, които да съобразите за него, в обзавеждането на домашния офис:

  •  Мебелите обикновено са масивни и тежки, естествено или изкуствено "състарени";
  •  Дървото е основен елемент;
  •  Офис-столът е стилен и представителен;
  •  Ако помещението е просторно, може да прибавите и уютна камина към интериора му;
  •  Свободната стена оползотворете с дървена библиотека или масивна полица за подредба на документи.

Рустикалният интериорен стил е подходящ за помещения с голяма квадратна площ, а преобладаващите кафяви нюанси създават усещане за хармония и уют.

Свързано:

Идеи за офиса Вдъхновяващи интериорни предложения за обзавеждане на офиса!

Ако сте ценители на изящното обзавеждане, масивните и естествени материали, меките цветове и изобилието от естествена светлина в пределите на офиса ви, то това наше предложение ще бъде точно по вашия вкус. Предлагаме ви три различни интериорни идеи за обзавеждане на офис, повлияни от рустикалния стил. Нека се разходим из всяко едно и разгледаме елементите от обзавеждането. Започваме със снимката горе вляво, показваща офис, в който дървото е комбинирано със зелени цветове, а симетрията в обзавеждането е водеща - бюрото е позиционирано в средата, прозорецът е зад него, а от двете му страни са разположени дървени полици. На снимката горе вдясно е представена част от офис, където на фокус е работното бюро. То е разположено в средата, като формата му е правоъгълна, дизайнът - масивен, а цветът - бляскаво кафяв. От дясната му страна е позиционирана поставка за настолна лампа с чекмеджета, а зад масивния стол с кожена тапицерия виждаме и изящна библиотека, грижливо побрала поредици книги, подредени по цветове върху рафтчетата й. В дъното вляво е разположен широк прозорец, стената е с оранжев дизайн, а върху малка кръгла масичка е поставена още една настолна лампа. Пищният полилей над бюрото е красив, завършващ интериора акцент. Офисът, представен на снимката долу вдясно е подходящ за тези от вас, които ценят не само дървото, ами и комбинацията му с кожени елементи, а също и малки акценти на декора.