Обърнете внимание и на вашето работно място

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 291 пъти

За всеки работният процес е нещо различно – едни имат нужда от идеално подредено бюро, други могат да работят в пълен хаос, на едни им трябва единствено диван и лаптоп, на други – два монитора, таблет, принтер, папки и класьори. Направете си списък с нещата, от които в действителност имате нужда и си ги осигурете на удобно разстояние. Както сте отредили кът за детето, така отделете и за себе си. Подредете там всичко необходимо. Добре е да разполагате с маса, бюро или плот, дори и да предпочитате да работите седнали на дивана. Това ще ви осигури по-добра стойка, пространство и възможност за разнообразие. Нека масата да е с подходяща височина и големина. Не поставяйте под нея нищо, което може да бъде счупено или повредено, особено ако детето ви е малко. Внимателно приберете и скрийте всички кабели и контакти, за да избегнете инциденти. За идеи и професионално мнение по този въпрос можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в нашата платформа.

Осигурете си правилна светлина, както и достатъчно свободно пространство за минаване, ако се наложи да реагирате бързо и да отидете при детето. Подредете мястото си така, че да имате поглед към детския кът, за да няма нужда постоянно да се обръщате натам. Ако имате нужда от рафтове, изберете такива, които да се монтират на стена, най-добре достатъчно високо, за да са недостъпни за малките ръчички – не искате петна от шоколад по документите си. Благодарение на съвременната техника имате възможност да изберете аксесоари с максимално малко кабели, които да бъдат дръпнати или скъсани.

Свързано:

Идеи за офиса Как успешно да комбинираме работно място и стая за игра у дома

Красив и стилен ъгъл за работа, внедрен в дневната. Модерен дизайн в пастелни тонове, изчистен и стилен, решен в бледо синьо и бежово. Ретро мотивите придават уют и топлина, а светлите тонове създават атмосфера и предразполагат към креативност. Стилът е модерен и градски, идеален за малък апартамент и ограничени пространства, използвани са естествени материали – дърво, метал и плат. Етажерките са удобни и практични, изчистени, без излишни детайли. Дизайнът е удобен както за хора, които обичат да работят на бюро, така и за тези, които диванът е по-комфортен. Малките детайли доизграждат цялостната атмосфера – меки възглавници с цветни мотиви, метален ретро-часовник, метални лампи, разположени с цел постигането на максимално естествена светлина, ваза с цветя, рамки за снимки. За още по-голямо удобство са добавени кутии за съхранение, които са практично решение за всеки дом – те събират голямо количество вещи и стоят красиво, подредени на рафтове. Дневната е помещението, което най-честно се ползва при създаване на домашен офис, затова е хубаво той да е малък, ненатрапващ се и да не заема много пространство, едновременно с това трябва да е функционален и елегантен.