Идеята при стартирането на план за проекта:

  • Старата печатница да бъде превърната в удобно жилище за двойка без деца;
  • Да бъде премахнат старият мецанин между приземния и първия етаж, за да бъде създаден нов;
  • Да се запази усещането за пространство и градски дух с оглед историята на мястото;
  • Да се внесат кокетни елементи в дизайна, за да се създаде уют и топлина в лофта.

Архитектката и нейните майстори приемат предизвикателствата. Старият мецанин е отрязан и на негово място е изграден нов от дърво. Новият е скъсен, така че, над „мекия кът“ на приземния етаж се отваря пространство с 6 метра височина. Семейството запазва индустриалните прозорци, които позволяват светлината да нахлуе свободно в помещението. Запазени са старите железни греди на сградата, които Пелизари чудесно съчетава с масивното дърво на мецанина. Отлично попадение е решението и да запази металната релса на печатарската преса, които допринасят за невероятния индустриален дух. И така на приземния етаж от 58 кв.м., се оформят хол, трапезария, кухня и килер в топъл промишлен дух. Архитектката перфектно съчетава метала с дърво, като същевременно поддържа пространство и функционалност. В декорирането и обзавеждането Пелизари и нейният съпруг предпочитат реновирани мебели. Използват кожени кресла в стар холандски стил комбинирани с канапе в стил на 70 те, сами са изработили масичката за кафе от дървени палети.

Виж идеи за мебели от дървени палети ТУК.

Снимката е част от статията:

Артистичен лофт в Лион

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички