Заложете на оригинална тема и интериор

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 435 пъти

След като сте възприели цялостната картина на помещението, можете да преминете на следващото ниво и да изберете тема за стаята със скосени тавани. Направете я уникална и единствена по рода си, различна от останалата част от жилището или съчетана с цялостния му дизайн.

  • Концепция "Уютна хижа" или хладен промишлен стил. Скосяванията във вътрешната архитектура са идеална възможност да се възползвате от нестандартни интериорни идеи. Подобен подход е напълно естествен, особено ако разполагате с метални или дървени греди.
  • Спрете се на рустик или еклектичен дизайн. Те са далеч по-лесни за постигане, в сравнение с модерния или минималистичен почерк. В същото време смесица от иновативно жилище с характерни ретро елементи ще създаде наистина впечатляваща атмосфера.

Вижте още: Как да превърнем мансардата във функционална допълнителна стая?

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Как да обзаведем жилище със скосени тавани?

Представяме ви изключително красива идея за превръщането на неизползваем таван в красива и функционална дневна. За да постигнете този ефект трябва да изберете стила на помещението и да се придържате към него. В случая търсеният ефект е на планинска хижа като умело са съчетани различни материали, за да се създаде в крайна сметка уютен и стилен дизайн. Таванът е с открити греди от тъмно дърво, а разстоянието между тях е боядисано с красив неутрален бежов цвят. По този начин се получава чудесен контраст и много елегантно оформяна и подчертаване на скосения таван. В допълнение стената е изградена от каменни тухли, които умело се съчетават с останалите естествен материали, от които е изградена дневната. Меките и удобни кресла са много модерни в момента и предразполагат към семейни събирания и разговори. За завършен вид и допълнителна топлина и уют, в ъгъла на стаята е поставена модерна печка от ковано желязо на дърва, чиято мека топлина и светлина идеално се вписва в цялостния стил и интериор. Като модерен щрих и допълнително удобство е поставена интересна лампа, която може да се регулира и по този начин се напасва към скосеното пространство на тавана.