Адаптирайте дизайна и запазете драматизма

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 833 пъти

Ето кои са нещата, които на първо време е добре да направите, когато сте решили да обзавеждате стая със скосени тавани:

  • Усетите цялостната картина и акцентирайте на нея посредством дизайна. Наклонените тавани могат да варират от една скосена стена в дъното на апартамента до невероятни сводести тавани, обхващащи цялата площ на жилището. Основната концепция е да играете с пространството и да адаптирате всичко към него, вместо да се опитвате да наложите красив, но неподходящ стил.
  • Използвайте специфичната за мансардите атмосфера на драматизъм. Скосените тавани сами по себе си носят такова усещане, както и за романтика и история като от роман. Гарантирано ще се сдобиете с неповторимо помещение със собствен характер. 

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Как да обзаведем жилище със скосени тавани?

Великолепна мансарда, превърната в младежка стая с характер. Изключително впечатляващ дизайн, който не просто използва всеки сантиметър от пространството, но е и много артистичен, разчупен и функционален. Скосеният таван е превърнат в ефект, благодарение на ниското легло, което идеално пасва на малкото пространство, както и на много оригиналното решение за фототапет на наклонения таван. Цялата стая е в меки, неутрални тонове и по този начин оптически се увеличава пространството и се създава уют, напомнящ хижа в планината. Използвани са леки цветни акценти, които също са в приглушени цветове, но чудесно разчупват интериора. Модерното бюро е ориентирано към прозореца, за да се осигури достатъчно светлина за работа, а мекият и удобен диван е достатъчно нисък и компактен, за да не отнема от пространството и въздуха в стаята. Високите тавани същи са оползотворени като по тях са изградени етажерки за книги и озвучителна система. Цветният килим и малката ниска масичка придават уют и оформят центъра на таванското помещение. Интересен детайл е стената над дивана, която е оставена празна и е оформена от цветен тапет, който освен, че внася цвят, умело разчупва пространството, придавайки му характер и личен почерк.