Класически хамак в мансардата

Последна редакция на 25/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 040 пъти

Ако подпокривното пространство, с което разполагате, е достатъчно просторно, тогава може да помислите за по-разчупени решения, които ще го направят уникално и същевременно много уютно. Така например закачането на хамак във високата част на стаята ще обособи отделен кът, без това да тежи в помещението. Вместо да мислите за фотьойл или диван, може да се насочите към избирането на подходящ хамак. Тъй като говорим за спалня, където така или иначе има легло, то така популярните напоследък хамаци тип стол биха били по-функционалното и ефектно решение. В случая цялото пространство е наситено с нюанси на бялото – като започнем от покривката на леглото, пердетата, минем през белите стени и стигнем до изящния хамак с красива дантела. 

Ако ви харесват нашите предложения или имате собствена идея как да превърнете наличната мансарда в удобна спалня, то можете да потърсите помощта на регистрираните при нас интериорни дизайнери. Заявете проект напълно безплатно и се сдобийте с прекрасен дом.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Оригинални решения за спалня в мансардата

Тази спалня в подпокривното пространство впечатлява с изчистената си цветова линия и красивия хамак тип стол, който прекроява цялата стая. Бяло-сивата тоналност, на която е наблегнато почти навсякъде в стаята, помага да се акцентира върху хамака, въпреки че той не изпъква цветово, а по скоро с изработката и красивия си дизайн. Позиционирането му във високата част на помещението създава допълнително усещане за ефирност, което няма как да постигнете ако вместо това се насочите към диван или фотьойл. Лампичките, разположени на различни места в стаята чудесно пасват на цялата атмосфера, деликатно внасяйки топъл акцент в мансардното помещение. В ниската част на стаята е разположено голямо платно, стъпващо директно върху пода, което придава допълнителна дълбочина на пространството. Останалата част от помещението е запълнена с мебели,които са отворени, без да се натрапват и визуално да отежняват цялостната визия. Така например нощното шкафче и масичката пред леглото са изработени от метални рамки, които нямат стени, мрежестият кош в дъното удобно може да събере различни вещи, отново без да натоварва. Стъклената ваза върху масичката също следва линията на прозрачност, така че погледът да може да минава през мебелите и декорациите, без те да преграждат пространството. Това е изключително добро решение за малки площи, които искаме да декорираме богато.