Оригинални решения за спалня в мансардата

Последна редакция на 25/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 939 пъти

Разполагате ли с таванско помещение, което сте превърнали в склад? Правилните и добре съобразени дизайнерски решения могат да превърнат необитаемата подпокривна площ в уютна спалня.

Все повече хора се ориентират към оптимизиране на мансардата, за която често дори не се мисли като част от наличното обитаемо пространство. Вместо безбройните отдавна захвърлени вещи, там може да разполагате със спокоен и уютен кът за отдих. Фактори като достъп до канализация, налична светлина и височина са ключови за определяне функцията на мястото. Обикновено стремежът е да се създаде един цял маломерен апартамент, което е свързано с доста разходи и много сериозно планиране, за да могат да бъдат побрани спалня, кухня, баня и тоалетна там. По-лесният вариант е да се мисли за стая с определена функция, например спалня, което ще обсъдим в тази статия. Ако имате нужда от професионална помощ за избора на подходящи мебели, разгледайте разнообразни оферти от специалисти в областта. Заявете проект напълно безплатно, сравнете предложенията, запознайте се с профилите им и оставените оценки за мебелистите. Изберете най-оптималния за вас и вашата мансарда.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Оригинални решения за спалня в мансардата

За многочленни семейства превръщането на мансардата в спалня е чудесна алтернатива за осигуряване на самостоятелност на всички вкъщи. Както децата, така и родителите биха се чувствали добре там, тъй като скосените тавани създават едно допълнително усещане за комфорт и сигурност. За живеещите в къща позиционирането на спалнята под покрива би позволило квадратурата на долния етаж да бъде оползотворена без да е нужно да се отделя част от нея за спално помещение. В случай че имате налично подобно помещение и нужда от спалня, то тук ви представяме няколко идеи в тази насока. Те могат лесно да бъдат реализирани от регистрираните на нашия сайт опитни професионалисти.