Покривните прозорци внасят чувство за простор и свобода

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 732 пъти

Покривните прозорци внасят чувство за простор и свобода. Отличават се с непрекъснат достъп на свеж въздух в стаите, благодарение на специалния вентилационен отвор, вграден във всеки VELUX прозорец, дори при затворено положение. Обилното количество естествена дневна светлина проникващо през всички сезони в детските стаи от друга страна допринася за тонуса и здравето на младежите.

Според изследване на VELUX сред европейски граждани „Барометър за здравословен дом“, условията на живот с достатъчно дневна светлина подобряват здравето, благополучието и като цяло производителността на живущите, а децата увеличават способността си за учене с до 15%. От своя страна липсата на свеж въздух увеличава риска от развитие на алергии с до 42%, а закритите помещения без дневна светлина затрудняват способностите за учене на децата.

В допълнение към полезните си качества, прозорците  играят важна роля и в интериорен план, благодарение на разнообразието от аксесоари, които VELUX предлага на своите клиенти. Семейство Веселинови са обзавели покривните си прозорци със затъмнителни щори и сенници VELUX.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Детска стая в планината – мисията възможна в комплекс Flora Park