Първоначално планиране

Последна редакция на 25/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 397 пъти

Първата идея на семейството е била да се прибегне до разширяване линията на покрива и преустройство на неудобното стълбище към помещението. След преразглеждане на наличните финанси обаче решението е да се запази пространството каквото е, както и тясното и стръмно стълбище. Спестените пари са вложени в добра изолация и изравняване на стените.

В покрива са вградени три отваряеми прозореца, които да увеличат естествената светлина и да позволят навлизането на свеж въздух през лятото.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент

Представяме на вашето внимание колаж от три снимки, на които са показани две различни гледни точки към едно и също помещение, както и стълбището, водещо към него. Помещението спокойно можем да възприемем и като домашен офис, предвид избраното за него обзавеждане. За настилка на пода собствениците са избрали дълги дъски от естествено дърво, стените и таваните са боядисани в бял цвят. До лявата стена откриваме позициониран бял шкаф, на чийто плот се виждат разноцветни вещи. Над шкафа е окачена средно голяма, правоъгълна, хоризонтално ориентирана цветна картина в рамка. Вдясно от плота ни очаква средно голяма кръгла маса с бял плот, около която са подредени три черни стола. До стената отдясно е разположено работно бюро с бял плот, под който откриваме контейнер с големи черни чекмеджета. До бюрото е поставен светъл офис стол на колела. При стената отсреща, в ниската нескосена част, са монтирани дълги бели библиотечни рафтове, които са изпълнени с книги. Над тях забелязваме три еднакви високи, тесни отваряеми прозорци, откъдето влиза естествена светлина. На снимката долу вляво виждаме същото помещение от малко по-различен ъгъл. Тук вече става ясно, че бюрото е с дълъг бял плот, върху който са поставени два големи монитора, а на стената пред него забелязваме голямо квадратно табло с множествоцветни картинки по него. На тавана горе има черна релса, в която са вградени малки осветителни тела.