Какви са предимствата на керамичния скатен покрив?

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 631 пъти

Богатият асортимент от продукти и системен подход, предлагани от Тондах, осигуряват всеки отделен компонент, необходим за изграждането на дълговечен скатен покрив. Защо да се спрем на керамични керемиди и аксесоари, с които да изградим нашия скатен покрив? Ето и някои от основните им предимства:

  • Бързо оттичане при обилни пролетни валежи, заради наклона. Спестявате си сериозни разходи за ремонт, предизвикани от течове.

  • В топъл и студен сезон микроклиматът за обитателите на дом със скатен покрив е отличен. Причината е във вентилацията между дъсчената обшивка и керемидите, чрез която натрупалата се влага в подпокривното пространство се отвежда навън.

  • Скатният покрив позволява преустройство на подпокривното пространство в жилищно, което се постига лесно в комбинация с удачно подбрани вътрешна обшивка и топлоизолация.

  • Стабилният покрив е важен, ако идващата зима ни изненада с повече сняг. Свличането на снежни маси се предотвратява с поставянето на системи за снегозадържане, а добре изчисленият наклон на скатния покрив позволява равномерно разпределение на тежестта на снежната покривка.

  • Къща със скатен покрив има с до 3 % по-малка ограждаща конструкция, сравнена с къща с плосък покрив, при еднаква жилищна площ. Това редуцира разходите за отопление, поради факта, че контактната повърхност със студения въздух навън е по-малка.

Бързо оттичане при обилни пролетни валежи, заради наклона. Спестявате си сериозни разходи за ремонт, предизвикани от течове.

В топъл и студен сезон микроклиматът за обитателите на дом със скатен покрив е отличен. Причината е във вентилацията между дъсчената обшивка и керемидите, чрез която натрупалата се влага в подпокривното пространство се отвежда навън.

Скатният покрив позволява преустройство на подпокривното пространство в жилищно, което се постига лесно в комбинация с удачно подбрани вътрешна обшивка и топлоизолация.

Стабилният покрив е важен, ако идващата зима ни изненада с повече сняг. Свличането на снежни маси се предотвратява с поставянето на системи за снегозадържане, а добре изчисленият наклон на скатния покрив позволява равномерно разпределение на тежестта на снежната покривка.

Къща със скатен покрив има с до 3 % по-малка ограждаща конструкция, сравнена с къща с плосък покрив, при еднаква жилищна площ. Това редуцира разходите за отопление, поради факта, че контактната повърхност със студения въздух навън е по-малка.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Защо да изберете керамика за вашия скатен покрив