12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 233 пъти

Животът в мансарда дава по-специална и романтична гледна точка към света. Доближава ни много повече до небето и всички слънчеви, облачни и звездни дарове, които то може да ни поднесе. Виенските кифли, придружени от каничка кафе, се чувстват като у дома си в тези подпокривни пространства, а за да ви помогнем да ги усетите още по-добре, ви предлагаме да се насладите на 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайна си. Междувременно, регистрираните в нашия сайт интериорни дизайнери са винаги готови да осъществят вашите идеи.

Първото, което приковава вниманието в тази очарователна мансарда на снимката отгоре, е великолепната гледка, разкриваща се през прозорците. Свежият въздух може да се усети дори през екрана, а симпатичните стайни растения, разположени до меката бяла мебел и в кухненската част, още повече подсилват връзката с природата.

Вижте още: Как се изолира подпокривно пространство

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Представяме на вашето внимание просторна светла мансарда в съвременен стил, която веднага очарова с прекрасната гледка, разкриваща зелени хълмове и ясно синьо небе отвъд прозорците си. За настилка на пода са избрани дълги светли дъски, а в голямата си част стените са боядисани в нежен розов цвят. Само най-вдясно, както и в далечината вдясно, виждаме облицовка от естествен камък или много добра имитация на такъв. В рамките на голямото отворено пространство са обособени дневна и кухненска част. Първата е на по-преден план и сега ще се спрем малко по-детайлно на нея. Директно върху светлия дървен плот е поставена средно голяма холна масичка с четири дървени крачета и плот от леко затъмнено стъкло, върху който има книги и други вещи. Зад лявата и отсрещна стена на масата е разположен голям ъглов бял диван, като при отсрещната му, по-дълга част, забелязваме оставени слушалки. Зад другите две страни на холната маса е позициониран по един бял фотьойл със същия дизайн като на дивана. Между двата фотьойла откриваме тъмно оранжева саксия със зелено растение. След зоната, отредена за дневна, е ухненската част, която можем да видим в дъното на общото помещение. Там виждаме бар-плот с тъмно червени и черни ПДЧ или МДФ плостоски, пред който са подредени три ораноеви бар-стола. Вратите на кухненските шкафчета също са от тъмно червени плоскости МДФ или ПДЧ. На голямата стена отляво са монтирани троен мансарден прозорец, а още малко надясно има двоен мансарден прозорец.