Историята на VELUX Group накратко

Последна редакция на 20/04/2024 от Габриела Санчес

VELUX Group е компания с над 70-годишна история, специализирана в производството и дистрибуцията на прозорци за скатни и плоски покриви и подходящите за тях разнообразни щори, сенници, комарници и други аксесоари. Светлинните тунели, които с помощта на адаптивна отразителна тръба довеждат светлината в дома ви, заслужават специални аплодисменти. Както и значителното улесняване при управлението на прозорците и щорите, което може да се случва и дистанционно, със съдействието на автоматизирана система. Разполагат с производствени центрове в 11 държави, а близо 40 страни по света приютюват търговски центрове на компанията. Началото в България е поставено през 2000 г.

VELUX щорите и сенниците се произвеждат специално за покривните прозорци VELUX и се отличават с изключително високо качество. Материалите, от които са изработени, съхраняват формата, цвета и функционалността си дълги години. За различните модели прозорци клиентите могат да избират и поръчват щора измежду богатото разнообразие от видове, според собствените си предпочитания. Благодарение на системата Pick and Click монтирането на продуктите е лесно и отнема броени минути.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Нови вдъхновяващи колекции щори и аксесоари VELUX

Специфичен момент, свързан с наличието на качествен живот в една мансарда, без съмнение е достъпът на естествена светлина до помещенията или зоните в нея. Правилно насочената светлина чрез удачно поставени покривни прозорци и щори е един от доказаните начини не само пространството да придобие по-отворен вид, но и да се увеличи оптически. На пазара се предлагат разнообразни решения, свързани с това какви прозорци да се изберат за дом, намиращ се в подпокривното пространство. В същото време различните зони и стаи в мансардата, а и не само, изискват промяна на количеството светлина, според дейностите, които се извършват в тях. При четене, писане, изобщо активности, където очите участват, е важно осветеността да е достатъчно силна. От друга страна, за моментите на почивка и релакс, прекалено ярката светлина би била дразнеща и е по-удачно тя да бъде по-мека и приглушена. През нощта това може да се регулира с помощта на подходящо осветление. Слънцето обаче няма как да го управляваме с копчета на стените, затова тук на помощ идват щори и сенници, които да регулират в някаква степен количеството светлина в мансардата. Да видимсега колажът от три снимки, показан тук, в който на два от кадрите се виждат отблизо именно покривни прозорци с пригодени за тях щори. На снимката горе виждаме три хоризонтално подредени един до друг покривни прозореца. Към всеки от тях има вътрешна щора в сини преливащи се цветове, прекъснати от една розова линия. На всеки от прозорците щората заема различна позиция - горна, по средата и долна. Преминаваме към снимката долу вляво, която акцентира самонаедин прозорец с вътрешна щора в розови и оранжеви нюанси. Завършваме с дясната снимка долу, където, освен двоен прозорец с щора, виждаме голям жълт стол с кремава седалка и облегалка, кръгла масичка, плетен кош и бяла табуретка, които са част от обзавеждането в мансардно помещение.