Повече светлина и чист въздух

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 3 906 пъти

„Безспорно по-светлите стаи и по-чистият въздух създадоха усещане за комфорт. Всеки прозорец има вграден отвор, който пропуска свеж въздух, дори при затворено положение. Мисля, че това е голямо предимство за място като тавана, което обикновено асоциираме с мрачно и неприветливо помещение. Покривните прозорци ни спестяват електроенергия, защото с тях улавяме цялата дневна светлина и много по-рядко ползваме изкуствено осветление. Друго, което мога да споделя от личен опит е, че прозорците се поддържат много лесно. Имат възможност да се обръщат и в двете посоки и без много усилия се почистват от всички страни. Също толкова лесно се управляват и поставят вътрешните щори и външния сенник - буквално с едно движение се поставят и откачат“.

„Оборудвали сме почти всички покривни прозорци с външни сенници и затъмнителни щори. Мисля, че аксесоарите са полезно допълнение и вършат чудесна работа. Лесно се поставят и поддържат. VELUX имат голямо разнообразие от щори за всеки вкус. Ние избрахме по-семплия и изчистен вариант в един цвят.“

Повече за продуктите VELUX научете на www.velux.bg.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Еднофамилна къща в полите на Пирин

На снимката, която представяме на вашето внимание тук, е показана част от мансарда, където се вижда фрагмент от уютна дневна в съвременен стил. Като всяка мансарда, подвизаваща се точно под звездите, и тази предразполага към осъществяване на артистични дейности. Затова не е случайно, че срещу нас, върху мек червен стол е седнал мъж с класическа оранжева китара в ръка, и съсредоточено изважда от нея, да се надяваме, красива мелодия. А е напълно възможно и просто да я настройва, защото, както знаем, китарите са способни на недотам приятни за ушите звуци, когато са разстроени. Подът в тази вдъхновяваща мансарда е направен с настилка от светли дървени дъски, които придават лек скандинавски привкус на цялостната интериорна обстановка. Допълнителна помощ в това отношение дават и стените отдясно, които са боядисани в бял цвят. Връщаме се при китариста, за да видим скромното обзавеждане, подредено около него. От лявата му страна виждаме малка бяла кубична табуретка, а отдясно гордо се извисява бял лампион. Пред него е поставен стол с дървена или пластмасова светла рамка и квадратна бяла мека седалка. Стената отляво е с пръскана кафява мазилка и нея забелязваме средно голям покривен прозорец с дървена дограма, който е с отваряне навън, тип тента. През прозореца влиза достатъчно светлина, за да има тази мансарда свежо и приветливо излъчване.