Старт на ремонта

Последна редакция на 19/04/2024 от Розалинa Думанова

Кухня Клио Елша - Безплатен кухненски плот. Височина 200см, горен ред 130х54х30см, долен ред 130хх85х60см, ламинирано ПДЧ 16мм, PVC кант, цветове елша, венге, бяла слива, Цена: 219 лв.

Вече имате цялостното планиране на бъдещата ви кухня, разполагате с нужните материали и инструменти, прогнозирали сте и определен бюджет. Време е да запретнете ръкави и да реализирате мечтаните промени.

Ремонтът започва с първия изнесен или разместен шкаф, но за ефективното му продължение и завършване е най-добре да работите съвместно с майстори и професионалист, които ще ви помогнат при всяка една от следните стъпки:

  • Демонтаж - премахването на всичко нежелано, старо и вехто, което искате да замените: покрития по стените като мазилка и тапети, ключове и контакти, подови настилки, первази и ламперии, електрически тела, плотове, уреди и мебели. Всичко останало, което планирате да запазите, е добре да покриете с найлони или да облепите със специално тиксо, за да избегнете нежелани драскотини и петна.
  • Смяна на дограма - ако планирате смяна на дограмата, определено сега е времето да направите това. След като новата дограма е монтирана – облепете я с полиетиленово фолио, за да я пазите от замърсяване.
  • Подмяна на канализационната система – изберете внимателно какви тръби ще използвате. Те трябва да са устойчиви на температурни промени и да не се подават лесно на корозия.
  • Замазване на стените и смяна на подовата настилка.
  • Нанасяне на ново покритие на стените – латекс или тапети, например.
  • Обзавеждане - новият облик на кухнята ви започва да добива истинска плътност, след като започне и монтажът на новите мебели и уреди според вашия първоначален план.

Свързано:

Сезон за релакс и… ремонти в кухнята