Лошо схващане за оформлението на помещението

Последна редакция на 25/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 693 пъти

Всички сме виждали всекидневни, в които всички мебели са изтласкани до стените, оставяйки едно празно и глухо пространство в средата на стаята. Макар това първоначално да изглежда като чудесен начин да създадете усещане за по-голяма стаята, в крайна сметка може да направи пространството да изглежда сякаш е изгубило интериорен баланс. Освен това тази грешка значително ограничава количеството използваемо пространство.

  • В този случай, вместо да използвате стените като ориентир, по който да се ръководите, целта ви трябва да бъде да създадете различни групи с мебелите, които притежавате. Започнете с избора на фокусна точка за стаята - например камина, вградени врати или дори голям телевизионен екран - и изградете подредбата си около тази точка.
  • Дизайнът на всекидневната ще се концентрира около тази основна група. Това обаче не означава, че тя трябва да е единствената. Ако имате достатъчно място, за да създадете зона, която има второстепенна функция - като кът за четене или работно бюро - подредете тези елементи в още една група така, както на вас ви допада. Най-важното е всяка мебел да е поставена така, че да си пасва с останалите и заедно да създават уют и хармония.

Свързано:

Идеи за хол 4 практични решения на най-често допусканите грешки при обзавеждането на дневната