Превърнете една от стените в закачлив акцент

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 997 пъти

Пребоядисването вдъхва нов живот на всяко помещение, но пък е обвързано с разместване, прецизно облепване на мебелите и закупуване на голямо количество латекс. За да си спестите всички тези главоболия и да успеете да освежите дневната в рамките на един уикенд, специалистите съветват:

  • Превърнете една от стените в интригуващ акцент, който ще разчупи визията на цялото помещение. Този подход е особено подходящ за тези от вас, чиито домашни любимци обожават да острят ноктите си в долната част на някоя стена.
  • За изграждането на стена-акцент не ви трябва много – малко търпение при облепването на ъглите с хартиено тиксо, известна доза прецизност при залепянето на избрания тапет и най-вече усет към детайла.
  • Ключовото тук е да изберете точния нюанс или шарка за тапета, така че той да контрастира на останалите стени, без да прави помещението схлупено или негостоприемно.

Виж още: Красиви интериорни детайли в традиционен дом

Свързано:

Идеи за хол Как да преобразим дневната за един уикенд?

Представяме ви една закачлива и кокетна дневна, разположена в малък градски апартамент. Тя среща няколко различни интериорни стила и тенденции, които ще спомогнат за създаването на по-хармонична и приветлива обстановка. За целта дневната разполага с основа от изчистени бели стени и светъл ламинат на пода, който се явява една от най-практичните и често срещани възможности за подови настилки в съвременния дом. Непретенциозната обстановка тук е разчупена успешно от създаването на стена-акцент, която в случая е превърната в черна дъска. Върху нея собствениците могат да лепят снимки или да записват вдъхновяващи цитати, а защо не и да оставят малчуганите у дома сами да нарисуват нещо. От гледна точка на обзавеждането, тук откриваме ярки контрасти и класически дизайн, въплътен в облика на белия диван и дървената библиотека например. Пухкавата плетена табуретка и компактната масичка от пелети пък са друго интересно допълнение, което без съмнение внася артистичност в интериора на дома. Меките килими на пода от своя страна уравновесяват хладното присъствие на ламината, като кореспондират успешно с доминиращата цветова гама в дневната. В този случай тя е подчинена на бялото, черното,сивото и жълтото, като една нестандартна, но изключително впечатляваща палитра, която прави хола по-слънчев и гостоприемен, без обаче да отнема усещането за простор.