Размерът е от значение

Последна редакция на 16/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 703 пъти

Никога не подценявайте значението на размера при избора на диван. Има три неща, които трябва да имате предвид, що се отнася до тази характеристика: броя на хората, които трябва да настаните, размера на стаята и разбира се, физическата възможност, която трябва да имате, за да вкарате дивана в стаята.

  • Колко човека ще седят на дивана? Колко хора ще го използват редовно? Един, двама, трима? Това ще се отрази пряко на въпроса колко просторен трябва да бъде той. Ако е само за един или двама души, можете да сте доста гъвкави при избирането му, но ако числото е по-голямо, ще се наложат малко повече усилия. Добър избор е диванът с L-образна форма, който ще ви осигури доста допълнителни места за сядане.
  • Размер на стаята: Колко голяма е стаята, в която ще инсталирате дивана? Важно е да се уверите, че диванът е добре пропорционален спрямо останалата част от стаята. Много хора, които живеят в малки пространства, избират малки дивани, но в зависимост от това как сте декорирали стаята, това може да е грешка. Понякога твърде много по-малки мебелни модули могат да направят една стая да изглежда затрупана. Дори в малка стая помислете за диван с нормални размери, за да запълните пространството и да направите така, че то да изглежда пълно и завършено.
  • Физически усилия: Уверете се, че внимателно измервате вратите, коридорите и стълбищата, за да сте сигурни, че диванът може физически да влезе в пространството. Бъдете сигурни, че диванът може да се побере във вътрешността и около ъглите. Основната причина, поради която големите мебели се връщат в магазините е, че те не се побират в помещението, затова внимателно премерете пространството, преди да купите дивана.

Свързано:

Идеи за мебели 5 важни правила при избора на диван