Цветовете са не по-малко важни

Последна редакция на 24/04/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 723 пъти

Цветовете на стаята, която сте отредили да изпълнява функция на домашно кино, са от съществено значение. Не очаквайте да бъдете доволни, ако заложите на неутрални, пастелни нюанси. 

  • За да бъде хубава картината, непременно трябва да заложите на тъмни цветове в интериора.
  • Много подходящи за случая са - тъмно червено, графитено, тъмносиньо, черно. Все пак силно се съмняваме да сте попадали в бял киносалон. Това има и логично обяснение. Не е тайна, че най-подходящ е червеният цвят. Според някои теории той навлиза в кино салоните, взаимстван от цветовете на столовете в операта - които са били червени. От друга страна обаче е и практичността му. Червеното е цветът, който става невидим за човешкото око, когато светлината е слаба. Точно това негово свойство осигурява чудесен комфорт, когато гледаме филми. 
  • Ако обаче искате искате да използвате помещението не само като място за гледане на филми, а и като дневна? И не сте големи фенове на тъмните цветове? То тогава заложете на това, което ви допада. Знайте обаче, че идеята за кино салон в бежов цвят е трудно осъществима. 

След като вече сте изпълнили предишните задачи, е време да грабнете пуканките и да се насладите на хубав филм! Ако пък се затруднявате да изпълните сами тази задача, винаги може да се обърнете към съвет до доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. 

Свързано:

Идеи за хол Домашно кино – мисия възможна!