Бюджетни и функционални мебели

Последна редакция на 19/04/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 752 пъти

В малките помещения е много трудно да поберете всички нужни мебели, особено ако живеете само в една стая. Тогава искате да съумеете да обедините няколко помещения в едно. Тъй като сте под наем, вие едва ли възнамерявате да купувате скъпи и големи мебели, а и вероятно квартирата е вече обзаведена, затова можете да заложите на малки, компактни и бюджетни, които да допълнят вашия интериор. Ако хазяинът ви е съгласен, можете да замените старите му вещи с нови, които вие желаете да си купите. В крайна сметка, ако някой ден напуснете жилището, може да си ги вземете, така че инвестицията няма да е на вятъра.

  • Заложете на етажерка с няколко отделения. Можете да я използвате за каквото пожелаете. Направете от едната й страна библиотечка, а от другата – тоалетка. Защо не? Поставете я до прозореца, вземете си и огледало и сте готови. Вече имате многофункционална мебел. Може да събирате там сувенири, тетрадки – каквото искате.
  • Сгъваеми столчета – те са идеално решение за малки пространства. Можете да ги изваждате, когато се събирате с приятели, и да ги прибирате, когато нямате гости.
  • Табуретки – малки са, декорират прекрасно, а и можете да ги местите с лекота навсякъде.
  • Преобразете старите мебели. Покрийте дивана, който не харесвате, с красив калъф. Повечето са евтини и вършат чудесна работа. Можете дори да постелите само красиво одеяло и сте готови – имате диван с напълно нова визия!

Вижте още: Мултифункционални мебели за малко жилище

Свързано:

Декорация за стена Превърнете малката квартира в уютен дом