Изолирайте добре дома си

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 024 пъти

Един от най-умните начини за подобряване на екосъобразността у дома е като се използва възможно най-малко енергия. Инвестирането в добра изолация е чудесен начин това да се постигне. Има много места, които могат и трябва да бъдат изолирани:

  • Рамките на стените и покрива. 
  • Ако вече не сте го направили, е разумно да помислите за прозорци с двоен стъклопакет. 
  • Помислете и за добро покриване на всички твърди подове. Килимите са бюджетен и стилен начин да изолирате дома си и да предотвратите изпускането на въздух през пукнатините на пода.

И най-важното - мислете локално, когато избирате строителни материали. Използвайки материали, произхождащи от вашия регион, изискват по-малко енергия, отколкото тези, идващи отдалеч. Интересувайте се от най-новите тенденции и следете за още нови продукти. 

А ако искате да почерпите още професионални идеи, не се колебайте да се консултирате с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus.  Заявите проект, напълно безплатно - така ще можете да сравните оферти, да разгледате профилите и препоръките на изпълнителите, свързали се с вас, и да наемете този, с който си пасвате най-добре.

Свързано:

Идеи за хол По-екологична домашна среда в 6 лесни стъпки