Щастливи с малко (светлина)

Последна редакция на 20/04/2024 от Диана Маркова
Източник | Видяно 863 пъти

Възможно е вече да сте се отказали напълно от цветята в северната стая – вероятно тя ви се струва крайно негостоприемна към любимите ви растящи приятели. Но има стайни растения, които не само че не страдат от липсата на светлина, характерна за стаите със северно изложение, а напротив – те са щастливи с малко светлина и по-умерена температура на средата. Опитайте с тези видове, които освен всичко друго, притежават и чудните качества да пречистват въздуха:

  • Дяволски бръшлян – през деня обича температурата да е в порядъка между 16 и 27 градуса и не понася твърде влажни корени, така че внимавайте с поливането;
  • Цвете Мир Лилия – не понася повече от 24 градуса по Целзий и стига до 100 сантиметра на височина;
  • Високо семейно щастие (Aspidistra elatior) – издържа до 29 градуса и е важно да го предпазвате от инсектите, които много го обичат; иначе овалните му листа внасят разкошен екзотичен щрих към интериора.

Всичко това, както и останалите трикове за освежаване на северната стая, са известни на интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Разгледайте и списъците с бояджии – защото цветовете ни дават надежда и простор. Заявете своя проект – безплатно е и ви дава възможност да сравните оферти от няколко изпълнители, предварително да разгледате профилите на отзовалите се кандидати, както и да видите оценки от предишни клиенти. Щастливият дом е пред вас – отключете го.

Свързано:

Идеи за хол Уютна северна стая с 5 лесни правила