Тапети и 3 D тапети – има ли разлики?

Последна редакция на 19/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 842 пъти

Тапети и 3 D тапети – има ли разлики? Със сигурност - да! Тапетите са изключително добро решение за стените в жилището, ако искаме да си спестим досадните пръски от боя.  С течение на годините те са претърпели съществени метамоорфози като материя, дизайн и начин на залепване. Но не са загубили своето очарование.

Коя е тяхната родина? Смята се, според различни източници, че това е Китай, а в Европа се появяват чак през 15-ти век. Оттогава до наши дни те са оригинален начин за интериорно решение на дома. Те създават настроение, спомагат за оформяне на акцент в стаята и издават душевността на собственика на жилището. Ако решите да си поставите тапети у дома, обърнете се към регистрираните в MaistorPlus професионалисти.

3 D тапетите са нова възможност за модернистична индивидуалност. Днес доста хора избират стена, която е облепена с тях, в съчетание със стени с латекс в бялата гама. Основната разлика между стандартните и 3 D тапетите се дължи на специалната боя, която се нанася на тях. В състава й има микрогранули, които по специфичен начин отразяват и пречупват светлинните лъчи, попадащи върху покритието, създавайки усещане за дълбочина в картината. Изображението не изглежда плоско, а създава усещане за триизмерно изображение.

Свързано:

Идеи за хол Внесете разнообразие и шик в дома си с 3 D тапети