Внесете цветове, които да наситят стаята с позитивно настроение

Последна редакция на 25/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 831 пъти

Цветовете са ваши приятели, независимо дали целта е постигане на уют, закачливост или изграждането на конкретен интериорен стил.

  • Ако разполагате с неутрални основи, то имате възможността да развихрите въображението си и да преобразите дома си само с поставянето на няколко цветни възглавнички, покривки или любим предмет;
  • Картините по стените съобразете с цветовата тематика в обзавеждането, за да получите добре завършена композиция, която да радва окото;
  • Килим или черга, с която да покриете части от пода, ще стопли стъпалата ви и цялостното усещане в стаята;
  • Наличието на нощна или настолна лампа в дневната, която да включвате нощем, докато гледате филм или пийвате чашка вино, определено ще въведе осезаема разлика. 

 Виж още: Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София

Свързано:

Идеи за мебели Как да внесете уют у дома лесно и бюджетно

На снимката отляво можем да видим изглед към спалното помещение и дневната в един изключително семпло декориран дом. Тук стените, таванът и подът са бели, но за сметка на това има много цвят, вкаран в обзавеждането. Диванът е бял, изрисуван с разнообразие от зелена и шарена растителност, а пъстрите възглавнички с геoметрични форми и плодове му правят компания. Леглото на заден план на свой ред е отрупано със свежи цветове, а картината над него разкрива пъстра гледка към горски пейзаж с животинки наоколо. Отдясно пък виждаме отново стая с бели основи, този път комбинирана с под от естествено дърво. Диванът е в тъмно-сив цвят, декориран с възглавнички в нюанси на розовото и синьо. Зад него има две големи платна с абстрактно изкуство, цветовете на което си пасват изцяло с компонентите от обзавеждането в тази дневна. Пред дивана има малка масичка от дърво, украсена с вази с цветя и любими четива. Тя се разполага върху традиционен персийски килим с богата орнаментика. До прозореца виждаме друга масичка, която служи за поставяне на красива декорация под формата на високо естествено растение в красива саксия, представляваща плетена кошница. До нея има и лампа със златиста основа и черен абажур, а от другата и страна ваза с обла форма.