Една стая - много визии. Как да изберем?

Последна редакция на 20/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 921 пъти

Ако искате да внесете каквито и да било, включително флорални мотиви - то планирайте още в проект:

  • Изберете какви да бъдат основите, в какъв стил да бъдат мебелите и как ще ги разположите;
  • Спрете се на няколко основни цвята и създайте акценти на тях;
  • Подът, таванът, някои от стените и мебелите е добре да запазят по-обикновена визия, за да не се създаде усещане за претруфеност;
  • Накрая планирайте и детайлите - от картини, до възглавнички и декоративни орнаменти, всичко това, в комбинация, трябва да превърне дневната ви в хармонична картина.

Виж още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна

Свързано:

Идеи за хол Великолепните флорални мотиви влизат в интериора

Как да преценим цветовата схема/комбинация в дома си? Разчертайте си проект. Напишете на един лист цветовете, които бихте искали да използвате. Нека има светли и тъмни тонове, върху неутрална основа. Изберете определен вид контраст. В случая на снимката виждаме една и съща стая, облечена в различна премяна. Можем да видим как стиловете и на двете снимки много си приличат - но и същевременно създават коренно различно усещане. На снимката отляво виждаме флорален тапет с бял фон и зелено сред изрисуваните растения. Комбинира перфектно с минималистична абстрактна картина, семпла, но красива. Фотьойлите в тъмно-сив цвят и диванът в тревисто-зелено правят контраст върху преобладаващите неутрални тонове, вложени върху стените и пода. Отдясно пък виждаме нещо като “негатив” на лявата снимка. Тук флоралният тапет е с тъмно-зелен фон, върху който за контраст са изрисувани светли рози с големи, пищни цветове. Картината също служи за контраст - гледка от някой далечен екзотичен плаж. Зеленият диван този път е тук, за да се впише във флоралните мотиви по стената, но и да създаде контраст върху пода, който е идентичен с този на първата снимка. Фотьойлите са в светло-сиво - необходим детайл, на фона на внушителните тапети. Забележете, че и възглавничките се различават малко на двете снимки, макар да са в еднакъв стил и с еднакви изображения.