Симплекс тапетите са подходящи за напълно гладки стени

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 438 пъти

Еднослойните хартиени тапети, познати още като симплекс, са чудесно решение за гладките и изчистени стени на вашата дневна или спалня. Макар да се предлагат в огромно разнообразие от десени обаче, симплекс тапетите няма да издържат дълго на натиска от неспирните детски игри, поради което е добре да ги избягвате в помещения с интензивно замърсяване като детската стая и коридора например. Поставянето на подобни тапети е наистина лесно – необходимо е единствено да поставите тънък слой лепило, след което да притиснете с мека кърпа, така че да не останат подутини на стената.

  • Цените за този вид тапети също са изключително ниски и варират в диапазона между 3.50 – 5.50 лв. за ролка, която най-често е с размери 0.53 метра ширина х 10 м. дължина.

Виж още: Кухненски маси - цени

Свързано:

Идеи за хол Тапети - цени

Обединяването на хола с кухнята или трапезарията е често срещано решение, характерно особено за компактните апартамент. Пример за подобен подход при оползотворяване на пространството откриваме и в този малък градски дом, в който дневната, кухнята и домашният офис са разположени в рамките на общо просторно помещение. Жилището е обзаведено в съвременен стил, като е изпълнено с интересни декорации, които му придават характер и артистичност. Мебелите са разположени така, че да се постигне лесна комуникация между отделните зони, но едновременно с това всяка от тях да осигурява необходимото уединение и комфорт. Впечатление прави подборът на цветове – тук той е представен от комбинация от бяло, сиво и тъмно синьо, разчупени умело чрез използването на зелено и елементи от естествено дърво. Поставянето на тъмен тапет на една от стените е начин тя да се превърне в стилен акцент от дизайна дома, при това без необходимостта от солидна инвестиция за изпълнение. И докато сивият пухкав килим създава усещане за топлина в помещението, то дървените рафтчета, тип клетки, които обособяват зоната за работа, подпомагат постигането на по-добра организация в жилището. Осветителните тела, разположени на различни нива в апартамента, пък го правят много по-светъл и гостоприемен, като компенсират липсата на естествена светлина в дъното на помещението.