Елементите на мечтания дом

Последна редакция на 16/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 166 пъти

Вероятно всеки от нас има изградена обща представа за това как би искал да изглежда мястото, на което се прибираме всеки ден от работа и прекарваме голяма част от времето с близките си. То е наситено с индивидуални черти и щрихи, които внасят уют, спокойствие и приятна атмосфера.

  • Заложете на детайлите в интериора - приятно килимче, комфортна кафе-масичка, мек диван в нежни нюанси, обсипан с удобни възглавнички.
  • Закачете любимите си картини на стената или подредете снимки в рамки върху някое шкафче, които навяват приятни спомени от отминали моменти.
  • Наситете стаята с кислород, внасяйки натуралното присъствие на красива естествена растителност. Обградете се от нещата, които обичате и заложете на вашите любими цветове, форми и текстури.

Свързано:

Идеи за хол Как да внесете индивидуалност и чар в квартирата си

Цялостният интериорен дизайн е изключително важен за пресъздаването на уютна, индивидуализирана среда, в която да се чувствате комфортно и да усещате мястото наистина като свой дом. Тази дневна е добър пример за това как можете да внесете малки, но значителни промени, които да ви накарат със сигурност да се чувствате по-добре. На първо място забелязваме приятен мек диван с нахвърляни симпатични възглавнички в сив цвят и меко одеяло до тях. Комплимент към тази комфортна мебел е семплата масичка с интересни декоративни елементи и комфортен килим, поставен под нея. Камината е важен компонент от цялостната гледка, тъй като тя внася така желаната и необходима доза топлина, но дори да не разполагате с такава във вашата квартира - не се притеснявайте. Вместо това, наблегнете на остатъка от интериора, фокусирайте се върху изграждането на среда, в която има вложена частичка от вас. Закачете любимите си картини по стените, декорирайте первазите по прозорците с предмети, които ви носят позитивна енергия, осигурете много свежи живи растения, които да наситят помещението с кислород и природни елементи. Осигурете повече осветление, ако усещате, че имате нужда от него, или пък заложете на приглушената романтична светлина, ако това ви кара да се чувствате по-добре.