Обединено пространство за кухнята,трапезарията и хола

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 848 пъти

Обединявайки двете помещения на бившата кухня и всекидневна, жилището получава общо пространство, в което се оформят трите активни точки на семейството. С цел запазване на конструкцията остава носещата колона, която се превръща и в един от акцентите на помещението. Тя е разделител на двете основни точки - мекият кът и трапезарията. Следвайки стила, дизайнерът облича стената зад дивана в сатенени тапети в барокови фигури, които биват комплиментирани от курнизите около прозорците. Цвета е светъл беж, което хармонира с цвета на гнайса на колоната. За подовите настилки, собствениците и твореца са се спрели на ламиниран под в дървесен цвят, отново в светли тонове. Три акцента авторката на този дом мултиплицира във всяко помещение:

  • Небе - синьо, във всичките му пролетни нюанси;
  • Нарцис - наситен и ярък жълт цвят, като слънчеви петна сред стаите;
  • Поляна - флорални десени с весели зелени нотки.

Геометрията също присъства като композиционна връзка в целия дом. В конкретното помещение килимът също има роля на свързващо звено, което обединява цветовия стил и геометрията. Подбран е в рисунък на множество триъгълници, в които присъстват основни за интериора цветове. Креслото и ъгловият диван са в неутрален светло сив цвят, като дизайнерката впръсква пролетния дух с декора от възглавнички в наситено жълто и цветна градина. Същите две възглавнички присъстват и в трапезарията, комбинирани от покривка с флорален десен върху бялата дървена маса.

Прочети още: Стилен варненски апартамент впечатлява с интериор на световно ниво

Свързано:

Идеи за хол Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София

Просторно помещение, с много светлина, високи прозорци с леки прозрачни пердета, бял таван с барокови корнизи. Колона облечена в реден светло бежов гнайс. Ъглов диван в сив жакард, декориран с възглавници. Едната от тях в наситен жълт цвят, и още една с флорален десен – едри маргарити. Тясна холна маса в резеда, под която е инсталирана голяма, квадратна табуретка. Срещу тази композиция и с гръб към трапезарията е поставено канапе в сиво с дървени крака. И табуретката и канапето носят бароковият стил на меката част, който импонира със сатененият тапет с барокови фигури. Килим на триъгълници в сиво, синьо, бежово и жълто обединява пространството на мекия кът. Трапезарията е обзаведена с ъглов кухненски диван в бяло с небесно синя тапицерия. Столовете са с барокови овални дръжки и крака, в същия стил, отново е светлосиня тапицерия. Красив полилей със стъклени, ефирни балони се спуска над масата -бяла в бароков стил.