Диван от масивно дърво и кожа в стар холандски стил

Последна редакция на 24/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 596 пъти

Ако имате стар масивен диван от кожа, който смятате, че няма начин да освежите - съвсем не е така. Вълшебството е в изтъканите постелки.

  • Изберете килимче или пътека от естествена коприна или памук със свежи цветни фигури. Подходящи са такива с типично скандинавски фолклорни мотиви.
  • Не поставяйте голяма маса пред дивана, дайте му въздух и простор.
  • Поставете големи възглавници на пода около холандската мебел. Нека те да бъдат в сиво, синьо и бежово, в синхрон с килима в стаята.
  • Вместо маса за кафе, изберете оригинални масивни столчета, ръчна изработка. Можете лесно да ги премествате където ви е необходимо. Запазете техния естествен цвят, той ще влезе в общата хармония на вашата всекидневна.
  • Картина на стената в тъмна дървена рамка и високо зелено растение в ъгъла ще поставят финалните щрихи на уютния семеен кът. 

Свързано:

Идеи за хол Освежете лесно стария диван

Всекидневна светла и просторна. Голям кожен диван с масивни крака и облегалка в холандски стил. Естествена кожа. Пред дивана е опънат неголям килим от естествен памук. Килимът пред канапето е в светли цветове – синьо, сиво, бяло. Изтъкан в скандинавски мотив. Две широки възглавници са поставени небрежно до дивана. Възглавниците са в кафяво и сиво, цветове, синхронизиращи с тези на дивана. Вместо маса върху килимчето е поставен дървен стол, ръчна изработка в естествен дървесен цвят. Нищо друго не натоварва общата композиция на семейния кът в този хол. Върху дивана са подредени две възглавници. Едната е отново с едри скандинавски мотиви, другата е в маслен зелен цвят, идеално освежава сивотата на кожата на стария диван. В дъното на бялата стена със запазен релеф на тухлите, виси широка рамка с черно бяла фотография. Метална количка за сервиране с поставени бутилки с алкохол и високи стъклени чаши, навяват привкус на 60 - 70 те години. Голяма саксия със зелено растение, обира празното пространство между мекия кът и високия, стар прозорец с дървени черчевета.